w

Kokkekurs med tare på Arnøy Brygge

Algenettverk Nord samarbeider med Kigok og Smak av Kysten, og inviterer til kokkekurs med tare med forsker Christian Bruckner og kjøkkensjef Nikolas Carlsen.

01.01.197000:00 Heidi Meland

På dette kurset blir vi med en av landets fremste algeeksperter på tang- og taresanking i fjæra, før vi dykker ned i en verden av alge-muligheter på kjøkkenet. Vi lærer mer om historie, bruksområder og praktiske tilnærminger, og får smake på fantastiske retter med tang og tare. Her får du alt du trenger for å skape et spennende måltid med råvarene.

Nikolas Carlsen har tidligere jobbet på berømte Michelin-restauranter som Credo og Renaa, og har arbeidet som konsulent for flere anerkjente kjøkken som Bjerck Restaurant og Skjolden Hotel. Nå er han kjøkkensjef på Restaurant 1877 i Bergen. Carlsen har alltid brukt mye tang i sine menyer, og har en enorm interesse for faget. Han sanker også ingredienser selv som han bruker i restauranten.

 

PROGRAM

Søndag 21. juni 

Kl. 16.45              Avreise Bodø til Sørarnøy med NEX I 

Kl. 17.15              Ankomst Sørarnøy, transport Nordarnøy 

Kl. 17.30              Sanking av tang og tare på Nordarnøy med fykolog Christian Bruckner 

Kl. 19.45              Innsjekk på Arnøy Brygge 

Kl. 20.00              Middag

 

 Mandag 22.juni:

Kl. 07.00               Frokost

Kl. 08.00               Velkommen

Kl. 08.15               Historien om tang og tare med kokk Nikolas Carlsen. Utviklingen fra 2000                              års bruk av tang og tare fra gamle Østen til supermat i dag

Kl. 09.00               Tare er næringsrikt og bærekraftig – kunnskap om næringsinnhold

Kl. 09:30               Fakta om ulike typer tang og tare, bruksområder, flora og dyrking

Kl. 10.00               Bruksmetoder i mat. Egenskaper ved tilberedning, gode kombinasjoner                                  og ulike bruksområder

Kl. 11.00              Felles lunsj

Kl. 12.00              Kokkefaglig demo og workshop med tang og tare. Nikolas Carlsen viser de                             mangfoldige bruksmetodene som f.eks. tare popcorn, havsalat-tempura,                               bruk i salater, til fisk og kjøtt og i sauser

Kl. 14.30              Takk for i dag

Kl. 14:40              Avreise fra Arnøy Brygge til Sørarnøy

Kl. 14:55              Avreise fra Sørarnøy med hurtigbåt

Kl. 15:25              Ankomst Bodø

 

Påmeldingsfrist: 12. juni

Påmelding til: kine@kig.no

Kurspris: 2 500 kr pr deltaker, inkludert overnatting og alle måltider

Husk uteklær og solide sko for å ferdes i flomålet.

For mer informasjon, ta kontakt på e-post: kine@kig.no