På dette kurset blir vi med en av landets fremste algeeksperter på tang- og taresanking i fjæra, før vi dykker ned i en verden av alge-muligheter på kjøkkenet. Vi lærer mer om historie, bruksområder og praktiske tilnærminger, og får smake på fantastiske retter med tang og tare. Her får du alt du trenger for å skape et spennende måltid med råvarene.
Nikolas Carlsen har tidligere jobbet på berømte Michelin-restauranter som Credo og Renaa, og har arbeidet som konsulent for flere anerkjente kjøkken som Bjerck Restaurant og Skjolden Hotel. Nå er han kjøkkensjef på Restaurant 1877 i Bergen. Carlsen har alltid brukt mye tang i sine menyer, og har en enorm interesse for faget. Han sanker også ingredienser selv som han bruker i restauranten.
PROGRAM
Søndag 21. juni
Kl. 16.45 Avreise Bodø til Sørarnøy med NEX I
Kl. 17.15 Ankomst Sørarnøy, transport Nordarnøy
Kl. 17.30 Sanking av tang og tare på Nordarnøy med fykolog Christian Bruckner
Kl. 19.45 Innsjekk på Arnøy Brygge
Kl. 20.00 Middag
Mandag 22.juni:
Kl. 07.00 Frokost
Kl. 08.00 Velkommen
Kl. 08.15 Historien om tang og tare med kokk Nikolas Carlsen. Utviklingen fra 2000 års bruk av tang og tare fra gamle Østen til supermat i dag
Kl. 09.00 Tare er næringsrikt og bærekraftig – kunnskap om næringsinnhold
Kl. 09:30 Fakta om ulike typer tang og tare, bruksområder, flora og dyrking
Kl. 10.00 Bruksmetoder i mat. Egenskaper ved tilberedning, gode kombinasjoner og ulike bruksområder
Kl. 11.00 Felles lunsj
Kl. 12.00 Kokkefaglig demo og workshop med tang og tare. Nikolas Carlsen viser de mangfoldige bruksmetodene som f.eks. tare popcorn, havsalat-tempura, bruk i salater, til fisk og kjøtt og i sauser
Kl. 14.30 Takk for i dag
Kl. 14:40 Avreise fra Arnøy Brygge til Sørarnøy
Kl. 14:55 Avreise fra Sørarnøy med hurtigbåt
Kl. 15:25 Ankomst Bodø
Påmeldingsfrist: 12. juni
Påmelding til: kine@kig.no
Kurspris: 2 500 kr pr deltaker, inkludert overnatting og alle måltider
Husk uteklær og solide sko for å ferdes i flomålet.
For mer informasjon, ta kontakt på e-post: kine@kig.no